Over ons

Hoi! Mijn naam is Karim. Na jaren ervaring durf ik mezelf een behoorlijk goede chef te noemen. Ik heb mijn eigen methode ontwikkeld waardoor geen maaltijd hetzelfde is en er geen eten wordt verspild. Mijn kennis van smaken, kruiden en voedingsstoffen deel ik graag. Ik heb me bekwaamd in plant based koken: groenten, peulvruchten en alternatieven voor vlees en zuivel zijn de sterren van mijn maaltijden; vis of vleesvervangers gebruik ik af en toe en altijd in een bijrol.
Ik ben gestart met Het nieuwe koken omdat ik anders tegen eten en koken aan ging kijken. Ultrabewerkt eten uit pakjes, waarom gebruiken we dat eigenlijk? Dat kan toch beter? Vroeger dacht ik dat je pakjes en zakjes nodig had om een saus te maken die de maaltijd bij elkaar brengt. Nu maak ik alle sauzen zelf. In de afgelopen jaren zijn we steeds minder vlees gaan eten totdat ik het helemaal wegliet. Missen we iets? Zeker niet, als je maar gevarieerd blijft eten. Dat is wat ik laat zien in onze masterclass/workshop.
Iedereen kan dit, het is gezonder en het is nog gemakkelijk en leuk ook. Dat we daardoor minder vlees en vis hoeven te consumeren is mooi meegenomen. Beter voor mens, dier en milieu! Zo lever ik op mijn manier een kleine bijdrage aan een mooie planeet.
Je vindt ons in Hillegom, een gezellig dorp in de Randstad vlakbij Lisse. Voor het koken ben ik verantwoordelijk, Nyncke beheert de website. We zien ernaar uit je te ontvangen!
Karim Morad, chef van Het nieuwe koken
“Het is mijn missie om mensen te laten zien hoe je elke dag moeiteloos een lekkere maaltijd kunt maken op basis van verse groenten en peulvruchten. Wil je er vlees of vis bij? Dat kan, maar hoeft niet. Plant based betekent dat je vis of vlees toevoegt aan de groenten in plaats van andersom.”